Održan sastanak rektora Tomića sa članovima FSRacing Teama

marcelb/ 11 travnja, 2019/ Novosti/ 0 comments

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić sastao se u prostorijama rektorata s članovima FSRacing Team Mostar, studentima Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE).

Sastanku su prisustvovali i prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za međusveučilišnu suradnju prof. dr. sc. Vlado Majstorović i prorektor za poslovanje, ljudske potencijale, upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić i mentor na projektu, viši asistent na FSRE Mario Dragičević.

Studenti su, od Sveučilišta, tražili jačanje dosadašnje potpore za izradu bolida kojeg će predstaviti na međunarodnom natjecanju.

Rektor dr. Tomić pružit će potporu studentima u svojoj inovaciji, budući da se upravo takvim aktivnostima poboljšava međunarodna suradnja Sveučilišta što će dati novu dimenziju u internacionalizaciji SUM-a. ”Ovaj današnji sastanak je znak povjerenja, znak je naše podrške vama i vašim promišljanjima”, kazao je rektor Tomić.

Studenti će na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019 javnosti predstaviti izgled novog bolida na kojemu trenutno rade.

“Napravili smo dosta odmaka od našeg prethodnog susreta. Strojna proizvodnja dijelova bolida je gotova, ostalo je još samo nekoliko sitnijih stavki završiti”, rekao je voditelj tima Filip Sabljić.

Inovativni studenti sudjelovat će na velikom natjecanju u Italiji u srpnju ove godine.

Share this Post

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*
*