Studentski centar Mostar podržao projekt ‘Formula Student’

marcelb/ srpanj 6, 2019/ Donacije/ 0 comments

Studentski centar Mostar (SCM) i FSRacing tim Fakulteta strojarstva, računalstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru dogovorili su suradnju na projektu ‘Formula Student’ kojeg provodi tim studenata ovog fakulteta.

Predstavnici SCM i FSRacing tima FSRE Sveučilišta u Mostaru danas su razgovarali o budućoj suradnji na sljedećim područjima: Promoviranje studentskih projekata od važnosti za razvoj studentskog napredovanja u struci, promoviranje SCM Mostar i FSRE-a kroz zajedničke projekte unapređenja studentskog standarda, zajednički nastupi kroz partnerstvo na domaćem i međunarodnom tržištu gdje će studenti nastupati s bolidom. Današnji susret rezultirat će uspješnom suradnjom ovih institucija na navedenom projektu.

“Ova suradnja daje nam veliku podršku u nastavaku rada na našem projektu ‘Formula Student’ i svakako je velika potpora da se projekt završi do natjecanja. Uspješno smo se kvalificirali na Formula SAE natjecanje koje se ove godine održava u Italiji. Cilj nam je do kraja šestog mjeseca završiti bolid, stoga smo SCM-u zahvalni na potpori”, kazao je mentor projekta ‘Formula Student’ Mario Dragičević, mag.ing.str. i dodao:

“Projekt Formula Student je krenuo 2013. godine kada su studenti FSRE-a krenuli u izradu prvog bolida Formule u Bosni i Hercegovini. Tadašnji mentor je bio kolega viši asistent Gordan Lješić, dipl. ing. str.. Nastavak ovog projekta je krenuo 2016. godine te se trenutno radi novi bolid koji je značajno poboljšan u odnosu na prvi. Istaknuo bih da je prvi bolid platforma koja nam je uvelike olakšala rad na drugom bolidu. Projekt je u fazi postavljanja Formule na kotače nakon čega nastavljamo s radom na mehatroničkom sustavu upravljanja i izrade vanjskog dijela od karbonskih vlakana, a sve s ciljem da projekt bude završen na vrijeme”.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić istaknuo je zadovoljstvo dogovorenom suradnjom.

“Projekt “Formula Student” jako je vrijedan i projekt i drago nam je da možemo pomoći svojim doprinosom studentima koji neumorno rade da postignu nešto za Sveučilište, svoj fakultet i na koncu za njih same. Uz redovan studij iznimno je važno sudjelovati u ovakvim i sličnim projektima gdje se studenti mogu izgraditi i steći neprocjenjive životne škole” kazao je Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar te dodao kako će studente na ovom projektu pratiti i kroz naredne godine ukoliko projekt bude uspješno realiziran, riječi su ravnatelja Dragana Mikulića.

Share this Post

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*
*